Tema
Debat

OBS! Ny frist for dagsgebyr

Selv om den ny lov om dagsgebyr trådte i kraft 1. januar 2019, har DFIM valgt først at opkræve dagsgebyr fra den 24. januar.

Opkrævning af dagsgebyr fra 24. januar 2019

 

DFIM har valgt at forlænge fristen med tre uger for, hvornår der må opkræves dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring på sit køretøj. Det sker på grund af et uventet, stort antal henvendelser til SKAT fra borgere, der har modtaget varslingsbrev om manglende ansvarsforsikring på deres køretøj.

 

Da de ekstraordinært mange henvendelser har betydet længere sagsbehandlingstid, har mange brugere eller ejere af et køretøj ikke kunnet nå at få afmeldt deres køretøj hos SKAT.

 

Derfor forlænger DFIM nu fristen for alle, der enten mangler at få afmeldt deres køretøj hos SKAT eller som endnu ikke har fået købt en ansvarsforsikring.

 

For at undgå dagsgebyr fra 24. januar 2019 skal du blandt andet være opmærksom på følgende:

 

Er dit køretøj, fx en knallert, solgt, stjålet eller skrottet

Selv om din forsikring er stoppet, tyveri er meldt til politiet, eller bilen er sendt til skrot, er pladerne ikke altid afmeldt hos SKAT.

 

Er dit køretøj solgt eller skrottet, kan du finde vejledning til at afmelde pladerne på SKAT's hjemmeside. Hvis du afmelder køretøjet uden at have en slutseddel, går der tre uger, før afmeldingen bliver bekræftet af Motorregistret. Hvis køretøjet er skrottet, vil der ligeledes går tre uger før afmeldingen bliver bekræftet af Motorregistret.

 

For at undgå dagsgebyr skal du derfor senest onsdag den 23. januar 2019 sende kvitteringen, som du modtager fra Motorregistret, til gebyr@dfim.dk som vedhæftet fil. DFIM vil derefter afslutte din sag uden at pålægge dig et gebyr. 

 

Er dit køretøj stjålet, kan du finde vejledning til at afmelde pladerne på SKAT's hjemmeside. 

 

Når pladerne er afmeldt, får DFIM automatisk besked fra Motorregistret, og din sag vil blive afsluttet. 

 

Hvis du kontakter os

Vi får rigtig mange henvendelser i disse dage og har derfor ekstraordinært travlt på telefonerne og på mail. Vi beklager, hvis ventetiden kan føles lang, men vi gør alt, hvad vi kan for at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt. 

 

Se vores telefontider her

 

Landsdækkende kampagne i gang


19 dec 2018

Landsdækkende kampagne i gang for lovpligtige ansvarsforsikringer

50.000 køretøjer på vejene har i dag ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Det kan koste ejeren eller brugeren dyrt, hvis han eller hun påkører og invaliderer et andet menneske uden at være forsikret.

Lov om ændring af færdselsloven